Levensloopbestendige woningen Reeuwijk

Levensloopbestendige woningen Reeuwijk. Uitgangspunt voor de haalbaarheidsstudie was het concept ‘Comfortwoning’ van Timpaan te testen op een aantal actuele locaties.

Het concept van de Timpaan  Comfortwoning speelt in op de wens van veel consumenten om op de begane grond veel leefruimte te hebben, met een flexibele indeling.

Om dit mogelijk te maken zijn de woningen uitzonderlijk breed en variëren van 9 tot 12 meter. Om de woning toch betaalbaar te houden is de woning zo ontworpen dat de kavel ondieper kan zijn, minimaal 14 meter, dan bij traditionele woningen gebruikelijk is. De woning blijft ook op dure grond betaalbaar door de beperkte benodigde kaveloppervlakte.

Om de ruimtelijke beleving van de buitenruimte optimaal te benutten zal waar mogelijk de woning aan de rand van een project worden gesitueerd met zoveel mogelijk vrij uitzicht over groen of water.

De keuzemogelijkheid voor de koper is groot. De plaats van de keuken en badkamer is variabel. De keuze van aantal slaapkamers varieert van één slaapkamer tot vijf slaapkamers. Slapen op de begane grond is mogelijk. De bovenverdieping varieert in grootte van heel klein tot zeer ruim.

De architectuurstijlen zijn zeer divers van modern tot traditioneel. Met kap, zonder kap. De uitstraling en de beleving van de woning is, ondanks de schakelmogelijkheden van meerdere woningen in een rij, toch vrijstaand met parkeren op eigen terrein.

SEO: Levensloopbestendige woningen Reeuwijk

  • Opdrachtgever: Timpaan
  • Status: Haalbaarheidsstudie
  • Periode: 2010