Profiel.

JoustraReid architecten wil gebouwen maken waarin gebruikers zich herkennen. Dit betekend dat we na zorgvuldige analyse van de wensen van de gebruiker we naast het directe programma ook het gevoel vertalen naar een specifieke oplossing. Elk project uit ons oeuvre heeft daardoor zijn eigen identiteit en uitstraling. Ons werk heeft als gemeenschappelijke basis dat het warm, tijdloos en met oog voor detail is gemaakt.
Om van een ontwerp tot een hoogwaardige en zorgvuldig project te komen zoeken we een optimalisatie tussen de in de analyse vastgestelde kansen. Een goede relatie met de opdrachtgever is van cruciaal belang. Een wederzijds vertrouwen en kritische dialoog zorgen ervoor dat een ontwerp een goed doordacht gebouw of wijk wordt. We hebben ruime ervaring in nieuwbouw en in het renoveren en herbestemmen van bestaande gebouwen en monumenten. U kunt verzekerd zijn van een uiterst gemotiveerd en deskundig team.

Integraal ontwikkelen.

In 1999 is JoustraReid architecten opgericht door Nynke Joustra en Steve Reid. Tien jaar na de oprichting van JoustraReid hebben we in 2009 naast onze reguliere projecten een ontwikkel afdeling opgericht met als doel integraal een project op te kunnen zetten. We streven er naar om pro-actief intelligente en duurzame concepten te ontwikkelen. Sinds 2010 ontwikkelen we tevens in samenwerking met FutureBriks eigen herstructureringsprojecten. In 2014 hebben we Maathuis Projecten  opgericht samen met Lab03 en Cruq-s. Maathuis CPO richt zich op het realiseren van centrale woonvormen. Beide initiatieven helpen ons om kansen te zien, risico’s in te schatten en heldere doelen te formuleren.

Vennoten.

Na de Technische Universiteit en het Berlage Instituut heeft Nynke Joustra gewerkt als project architect voor de architecten Herman Hertzberger, Wiel Arets en Frits van Dongen. Gerealiseerde werken uit die tijd zijn onder meer Monument voor de Bijlmermeer ramp, 40 woningen Anne Frankstraat in Amsterdam, Tricotterrein Winterswijk, Stedenbouwkundig plan ‘de Wijk’ Tilburg.

Stephen Reid heeft aan de Mackintosh School of Architecture Glasgow en Manchester Polytechnic gestudeerd en in 1991 naar Nederland verhuisd. Hij heeft als project architect bij Lafour en Wijk gewerkt. Gerealiseerde werken uit die tijd zijn onder meer 115 Woningen op de Zeeburgerdijk Oost in Amsterdam, restauratie pakhuizen Deventer t.b.v. 90 woningen en archeologisch centrum, Koninklijke Nederlandse Ambassade, Paramaribo, Suriname, Kerkgebouw De Nieuwe Stad in de Bijlmermeer. Stephen Reid was tot 2013 lid van de Commissie voor Welstand en Monumenten Amsterdam.