Nieuw woongebouw Amstelveenseweg 122

Nieuw woongebouw Amstelveenseweg 122. Op de kruising van de Amstelveenseweg en de uitgang van het Vondelpark ligt een bijzonder stukje onafgebouwd Amsterdam. Het stadsdeel zocht al enkele jaren naar een passende invulling. Met het vrijkomen van de bestaande éénlaagse bebouwing heeft JoustraReid in combinatie met Lingotto een winnend voorstel gedaan voor nieuwe invulling.

Het bestaand woonblok wordt vervoltooid met een nieuw appartementsgebouw met 23 compacte vrije sector huurwoningen van rond de 70m2. In de plint komt een dag-horecavoorziening. Bij elk appartement is optioneel een parkeerplek beschikbaar in de kelder. Daarnaast biedt deze ruimte aan een fietsenstalling en bergingen voor de woningen. Het gebouw sluit met vijf bouwlagen aan op de stadse straatgevel aan de Amstelveenseweg en met drie bouwlagen aan op de intiemere schaal van de Schinkelhavenkade.

De gevelopbouw heeft aan de Amstelveenseweg een horizontale geleding, passend bij de bestaande blokken aan de Amstelveenseweg. Aan de Schinkelhavenstraat wordt de horizontale geleding omgezet naar een verticale geleding om daarmee aan te sluiten op de tegenover liggende 19e eeuwse bebouwing. Aan de Schinkelhavensplantsoen wordt de schaal van het bouwblok verkleind om zo op de naastliggende bebouwing aan te sluiten.

In het najaar van 2015 zal een begin worden gemaakt met verhuur van de appartementen en verwacht wordt dat die halverwege 2016 zullen worden opgeleverd.

Website vehuurpagina Amstelveenseweg One22 Parkview

Persbericht in Het Parool

SEO: Nieuw woongebouw Amstelveenseweg One22

  • opdrachtgever: Lingotto
  • locatie: Amsterdam
  • periode: 2012-2017
  • aannemer: KBK Bouw