Dillenburgerstraat, Breda

Dillenburgerstraat, Breda

Achter twee klassiek stadsvilla’s ligt een prachtige besloten tuin. De ruimte is zo ontworpen dat de praktijkruimte en wonen hun eigen privacy hebben. De personeelsruimte heeft uitzicht op een ommuurde patio met een Japanse esdoorn. De centrale hal van de woning heeft zicht op de ommuurde tuin. De hal wordt geflankeerd door de woonruimten, vanuit de keuken geeft een nieuwe pui toegang tot het terras. Vanuit de serre kijk je diagonaal naar de bijgebouwen en het zwembad. Een meanderde tuinmuur begrensd samen bijgebouwen de groene ruimte. De langformaat Peterson baksteen zijn afgewisseld met glazen bakstenen en geeft een mooi lichtspel. Het padoek van de gevel komt terug in de vlonders rond het zwembad. De grote stadstuin is ingericht met vijgen, solitaire steeneiken en bloemperken.  De bijgebouwen flankeren het zwembad en zijn van alle gemakken voorzien onder meer een royale keuken, een sauna en een buitenkamer met een grote glazen pui.