Appartementencomplex Van Ostadestraat 226-300

Appartementencomplex Van Ostadestraat 226-300. Dit project maakt deel uit van twee stadsvernieuwingsprojecten in de Pijp in Amsterdam. Drie bestaande panden van elk ca. 5 meter breed hebben plaats gemaakt voor negen appartementen in de vrije sector koop en een huurappartement/studio. De twee appartementen op de begane grond hebben een terras aan eigen tuin. Het overige deel van de kavel is als gemeenschappelijke tuin ingericht.

De woningen zijn via een portiek in het hart van het nieuwe pand ontsloten, waardoor het mogelijk is ruime terrassen aan de achterzijde op het zuiden te oriënteren. Op de begane grond loopt een passage vanaf de straat door naar de gemeenschappelijke tuin en het portiek.

De gevel is in tweeën opgedeeld en sluit aan op de belendende gevels doordat de onderlinge verhoudingen tussen plint, metselwerk gevel, de dak verdieping en de goothoogtes variëren. Door de drie-deling in het patroon van de gevelkozijnen wordt gerefereerd aan de drie oude panden. De grote variatie in de neggedieptes is toegepast aangezien de dieptewerking een belangrijke eigenschap is van het bestaande straatbeeld van deze negentiende-eeuwse wijk.

In opdracht van <a href=”http://www.de-alliantie.nl/home/”target=”_blank”>De Alliantie</a>

Search: Appartementencomplex Van Ostadestraat 226-300