Broekmanhuis MaathuisCPO x LucasCommunity

BROEKMANHUIS MAATHUISCPO x LUCASCOMMUNITY.
‘Een bewoner is een co-producent die veel meer kan betekenen voor de buurt door het zelf ook te gaan doen. De mensen die dat doen noemen we bewondernemers’.

MaathuisCPO is een samenwerking aangegaan met de Lucas Community om het Broekmanhuis te transformeren tot woongebouw. Lucas Community is een initiatief van locale BewOndernemers gehuisvest in de naastgelegen voormalige Lucasschool in Amsterdam Osdorp.

Het Broekmanhuis is een gebouw in Amsterdam Nieuw-West, opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog als Tuinstad. Dé reden waarom de wijk zo groen is. Het Broekmanhuis huisvestte ooit aanleunwoningen, een kinderdagverblijf en was de dependance van de Kraemerschool. Het gebouw wordt nu door de gemeente aangeboden als zelfbouwlocatie. Ideaal voor mensen die het initiatief in eigen hand willen nemen en zelf willen bepalen hoe hun woning eruit ziet.

UPDATE dd. 16-11-2015
MAATHUISCPOxLUCASCOMMUNITY DOOR NAAR DE VOLGENDE RONDE!
In de loting van vorige week is onze bouwgroep geselecteerd voor de volgende (schriftelijke) ronde. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, voor informatie bel naar José van Spaandonk 06 53249953.
In de komende ronde zullen we een schriftelijke motivatie en risicoanalyse opstellen waarop een interviewfase zal volgen.
We hebben er zin in!

Zie de folder voor meer informatie. De vrijblijvende inschrijving sluit einde deze week 5 november en we hebben nog ruimte. Dan zal de loting plaatsvinden waarna een interview ronde volgt.

BROEKMANHUIS MAATHUISCPO x LUCASCOMMUNITY