Bouwgroep MaathuisCPO X Lucas Community 2e ronde

Bouwgroep MaathuisCPO X Lucas Community naar de tweede ronde in de selectieprocedure voor het Broekmanhuis! Alle leden en nieuwe geïnteresseerden worden uitgenodigd voor een meeting op 14 december 2015 om ideeën uit te wisselen en invulling te geven aan de vervolgfasen.

MaathuisCPO en Lucas Community hebben samen het initiatief genomen een bouwgroep te starten voor de herontwikkeling van het Broekmanhuis aan de Nieuwe Laan 2 in Amsterdam Nieuw West. Zo worden de ontwerp- en ontwikkelexpertise van MaathuisCPO gekoppeld aan de ondernemende bewoners van de Lucas Community. Een sterk koppel: onafhankelijk, coöperatief en creatief. Lucas Community heeft bijvoorbeeld de klusserscoöperatie ‘Vakman uit de buurt’ en een moestuinproject. Binnen de groep leeft het idee voor een zorgproject voor mensen die (tijdelijk) zonder mantelzorgers zitten, maar niet zonder kunnen. Het idee is om het Broekmanhuis te transformeren naar een groen woongebouw door gebruik te maken van zoveel mogelijk eigen inzet.

Introductie van de Lucas Community: Dit zijn de bewoners die op verschillende manieren zijn georganiseerd: zelfstandige ZZPers, individuele vrijwilligers, informele verenigingen en coöperaties. Zij werken samen en ondersteunen elkaar. Hierbij worden de beschikbare middelen als de kracht van de bewoners(ondernemerschap, creativiteit, collectiviteit) , kansen in de wijk (braakliggende grond en leegstaand vastgoed) optimaal benut.