Villa in Bentveld

De villa in Bentveld ligt relatief diep op de kavel waardoor het huis zowel op de voor- als achterzijde is georiënteerd. Het ontwerp bestaat uit een kern van twee lagen met een grote vide aangelicht door een pui op het noorden. Rond de kern is aan drie zijden een eenlaagse ‘kraag’ gemaakt die de verbinding vormt met de tuin. Twee overdekte terrassen vormen vloeiende overgangen tussen binnen en buiten. Verder is de woning voorzien van royale aluminium puien die maximaal zicht bieden op de tuin rondom. In de tuin vormt het zwembad de schakel naar het bijgebouw, een kleinere variant van de villa.

Duurzaamheid

De buitengevelisolatie en tripple beglazing maken de woning nagenoeg klimaatneutraal. De overstekken ter plaatse van de terrassen zijn voorzien van geautomatiseerde blinds en slaapkamers op de verdieping hebben shutters – waardoor de aangrenzende binnenruimtes worden afgeschermd van invallende zon(warmte) op hete dagen. Om sloopafval te beperken is er voor gekozen een deel van de bestaande woning te integreren in het ontwerp.

 

  • Opdrachtgever: Particulier
  • In samenwerking met: Annette Veldhuizen
  • Aannemer: Hof Bouwonderneming BV
  • Periode: 2017-heden