2 Stadsappartementen Schepenlaan

De locatie Schepenlaan-Koopvaardersplantsoen ligt in de recent vernieuwde Schepenlaanbuurt in de Banne. Deze is centraal gelegen in stadsdeel Noord, om de hoek van het metrostation Buikslotermeerplein van de Noord-Zuidlijn.

De wijk heeft inmiddels een nieuw winkelcentrum, een wijkcentrum met bibliotheek en theaterzaal, horeca, sportvoorzieningen en een woon/zorgcentrum. Daarmee heeft de wijk een nieuwe impuls en een nieuw hart gekregen. De komende jaren wordt de vernieuwing doorgezet met de bouw van een brede school en nogeens ruim 200 woningen.

Aan de westzijde van deze wijk tussen het nieuw aan te leggen park aan het Koopvaardersplantsoen heeft de gemeente in totaal 35 zelfbouwkavels uitgegeven;  21 zelfbouwwoningen en 2 blokken van 7 rijwoningen. Het Koopvaardersplantsoen zal geheel opnieuw worden ingericht als stadspark.

JoustraReid Architecten bemerkte dat het unieke aan deze kavels is dat het toegestaan is om het bouwvolume te splitsen in twee appartementsrechten. Dit biedt de mogelijkheid om op één kavel twee appartementen te realiseren voor bewoning maar ook om één appartement zelf te bewonen en de andere te verhuren (regulier of via bijvoorbeeld AirBnB). De appartementen zijn circa 90 m2 en hebben respectievelijk een tuin of een dakterras.

Zie ook de Zelfbouwprojectensite van de gemeente.