Woonhuis in Kennemerduinen, Bloemendaal

De locatie bevindt zich op een prachtige plek in de Kennemerduinen. Het geaccidenteerde terrein is uitgangspunt voor het ontwerp. Bij binnenkomst is er een zichtas door de woning oplopend naar het achterliggende duin. De begane grond loopt gelijk het duin met een aantal treden omhoog. Links van deze zichtas liggen de private gedeelten van het huis. Aan de rechter zijde liggen de woonkeuken, eetkamer en zitkamer omgeven door glazen puien en met prachtig zicht op de tuin. De puien geheel kunnen worden opgeschoven zodat binnen en buitenterrassen een geheel vormen. Van voor naar achteren zijn er drie zones te onderscheiden. De voorzijde bestaat uit twee lagen, de midden zone die dubbel hoog is en de iets hoger gelegen laatste zone met anderhalve hoogte. Door deze verschillende verschoven massa’s valt er ook in de kern van de woning veel zon. De woning wordt minimalistisch gematerialiseerd en gedetailleerd. Het stucwerk loopt rondom door van binnen naar buiten. De stalen puien zijn weggedetailleerd. Het interieur heeft gevlinderde betonvloeren en houten accenten.

Woonhuis in Bloemendaal

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Aanemer: Dekker Bouw Klein Bouw http://www.kdbv.nl/Kleinbouw
  • Periode: 2016-2017