Woonhuis met bijgebouwen in oude boerderij, Bavel

De voormalige boerderij uit de achttiende eeuw wordt verbouwd tot royaal woonhuis. In het voorhuis bevindt zich de woonkeuken en eetkamer. De oude brandmuur scheidt het woonhuis van de voormalige stallen. Door grote openslaande deuren komt je in de voormalige stallen. In deze zichtas ligt de haard met een grote zit eromheen. De ruimte is stoer met een betonvloer en grote eiken spanten. Een vide laat de volle hoogte van de brandmuur zien verlicht door een groot daklicht in de kap. In de afhang is een tweede zithoek gemaakt, de gehele pui kan openschuiven zodat dit zomers als veranda kan fungeren. Er liggen waaltjes op de vloer doorlopend van binnen naar buiten. In de tuin liggen om het zwembad een poolhouse en garage-speelkamer.  Door de uitkragende kappen en schuifpuien zijn er mooie overdekte buiten zitplaatsen gecreëerd aan het zwembad en de tuin. De rieten kap wordt in oude glorie teruggebracht met weglating van later toegevoegde dakkapellen. Ter plaatse van de vide langs de brandmuur is aan de achterzijde een groot daklicht toegepast.

  • Woonhuis met bijgebouwen in Bavel
  • Aannemer: Aannemersbedrijf Hanegraaf B.V.
  • Interieur: Harmen Witte Interieurs