Woongebouw van Ostadestraat 61-79 Amsterdam

Woongebouw van Ostadestraat 61-79 Amsterdam. Dit project maakt deel uit van twee stadsvernieuwingsprojecten in de Pijp in Amsterdam. In dit woongebouw zijn 24 appartementen met parkeervoorzieningen voor 27 auto’s gerealiseerd. Deze appartementen zijn als WIBO-woningen uitgevoerd (Wonen In een Beschermde Omgeving). Behalve dat de WIBO-woningen specifieke ruimtelijke relaties eisen heeft het gebouw ook een tweetal gemeenschappelijke voorzieningen voor de toekomstige bewoners; een tuin op het dek van de deels verzonken parkeervoorziening en een ontmoetingsruimte naast de hoofdentree.

De woningen zijn via een galerij aan de achtergevel ontsloten. Rondom de woningentrees is deze verbreed waardoor rustplekken ontstaan. De 44 meter lange gevel is opgedeeld in vijf delen. Het ritme refereert aan de bestaande straatgevel waarin de onderlinge verhoudingen tussen plint, metselwerk gevel en dak verdieping variëren. De verspringende gootlijn sluit aan bij die van de belendende panden. De gevel kozijnen zijn van groot formaat en volgen een rigide patroon. Dieptewerking vormt een belangrijke eigenschap van het bestaande straatbeeld. Omwille van continuïteit is een grote variatie in neggendieptes toegepast.

In opdracht van:  <a href=”http://www.De-Alliantie.nl/home/”target=”_blank”>De Alliantie</a>

Search: Woongebouw van Ostadestraat 61-79 Amsterdam

  • Opdrachtgever: De Alliantie
  • Status: Opgeleverd
  • Bouwsom: € 4.146.000,-
  • Periode: 2005-2008
  • Aannemer: Ursem Bouwgroep bv
  • Photographer: Allard van der Hoek
  • Fotograaf: Allard van der Hoek