Studio Zeeburg

STUDIO ZEEBURG. JoustraReid Architecten heeft aan het Zeeburgerpad een voormalige opslagloods getransformeerd tot studio voor trainingen, vergaderingen, workshops en presentaties. Studio Zeeburg herbergt een grote multifunctionele ruimte en een kleinere vergaderruimte annex spreekkamer. Het vele glas en de zichtbare constructie en installaties zorgen voor een lichte industriële maar ook sfeervolle uitstraling.
De oorspronkelijk donkere ruimten zijn lichter gemaakt door plaatsing van nieuwe metalen kozijnen in de voor- en achtergevel en het toevoegen van enkele daklichten. Door toepassing van dezelfde kozijnen in het interieur zijn afzonderlijk te verhuren ruimten gecreëerd zonder dat dit te koste is gegaan van de ruimtelijkheid. Er is een terughoudend kleurenpallet toegepast van wit-tinten en zwart in combinatie met een betonnen vloer en houten (hoogglans) afwerking van meubels. Aan de achterzijde van het pand zorgen de nieuwe kozijnen die tot de vloer lopen tot maximaal zicht op het water. Hier zal nog een aanlegsteiger worden gerealiseerd.